برای بسیاری از خریداران درب های چوبی ، دانستن انواع درب چوبی می تواند قابل توجه باشد .
از زمانی که انسان بوجود آمد ، اقدام به ساخت سر پناهی برای خود کرد و رفته رفته این سر پناه به منازل و واحدهای کنونی تبدیل شد .
در حال حاضر درب جزو ضروریات و واجبات ساخت و احداث هر بنایی به شمار می آید که از بین درب ها ، درب چوبی دارای برجسته ترین و شناخته شده ترین نوع درب ها می باشد .
از این رو درب های چوبی کماکان دارای مشتریان زیادی هستند و دلایل مختلفی نیز برای خرید این نوع از درب ها دارند که در ادامه به بررسی آنها می پردازیم .
دلایل انتخاب درب های چوبی
زیبایی درب ، کمک شایانی به زیبایی واحد و ساختمان می کند . از این رو درب چوبی نیز دارای ظاهری شیک می باشد و دارای معیارهایی است که خریداران را برای خرید این نوع از درب ها ترغیب می کند .
معیارهایی از جمله گرمایش ، سرمایش ، صدا ، مقاومت و زیبایی
لازم به ذکر است که درب های چوبی دارای انواع مختلفی هستند که در ادامه به تشریح و توضیح آنها می پردازیم .
انواع درب چوبی
درب های چوبی را می توان به دو نوع درب های چوبی مدرن و درب های چوبی کلاسیک تقسیم بندی کرد .
درب چوبی مدرن
به دلیل وجود برندهای مختلف درب های چوبی مدرن ، انتخاب این نوع از درب های کار ساده ای نمی باشد . باید هنگام خرید درب های چوبی مدرن دقت لازم را داشته باشیم تا کاملا مطابق با نیازهای خود اقدام به خرید این نوع از درب های چوبی نماییم .
درب های چوبی مدرن در طرح های صاف ، توخالی و توپر تولید می شوند و برای سطح این نوع از درب ها از روکش چوبی استفاده می کنند .
این نوع از درب ها دارای قیمت پایین تری نسبت به درب های دیگر هستند و در بین درب های چوبی مدرن ، درب توخالی بدلیل سبک تر بودن وزن ، دارای قیمت پایین تری نیز نسبت به سایر انواع درب دارد .
درب چوبی کلاسیک
استفاده از این سبک درب برای معماری های داخلی خانه ها و منازل اشرافی استفاده می گردد .
درب های چوبی کلاسیک دارای طراحی و نقوش زیبایی بوده و همچنین برای ساخت آن از ظرافت خاصی استفاده شده است .
مشخصات دربهای چوبی کلاسیک
- دارای روکش
- دارای برجستگی و قاب فریم می باشد .
- دارای تونیک های چوبی
- روکوب و پشت کوب شدگی درب های چوبی کلاسیک از ویژگی های بارزشان می باشد .
- استفاده از رنگ و دستگیره های ویژه
گفتنی است که برای ساخت درب های چوبی کلاسیک از هر نوع چوب نرم سخت می توان استفاده نمود ولی مناسب ترین چوب برای ساختن این نوع از درب ها ، چوب بلوط ، گردو و راش می باشد .
انواع درب چوبی از نظر روکش
درب های ساخت کشورهای ترکیه و چین در بازار ایران بیشترین فراوانی را دارند .
درب های ضد سرقت چینی دارای رویه فلزی با رنگ کوره ای الکترواستاتیک و درب های ضد سرقت ترک نیز دارای دو دسته MDF با روکش طبیعی و MDF با روکش PVC می باشند .
درب چوبی با روکش MDF
درب های MDF درب هایی هستند که از چوب طبیعی برای ساخت و تولید آنها استفاده می شود و به دو نوع درب چوبی MDF بدون روکش و درب چوبی MDF با روکش تقسیم بندی می شوند .
از چوب MDF علاوه بر درب های اتاق و منازل و ساختمان ها ، در تولید کابینت نیز استفاده می کنند .
درب چوبی با روکش HDF
اچ دی اف ( HDF ) ، نوعی تخته فیبر است که به صورت خشک تهیه می شود و از این رو از ورقه های HDF در قسمت پشت و روی تخته های چوبی برای تولید درب ، پرس می شوند .
با این کار درب عایق صوتی و حرارتی می شود و سازندگان برای پر کردن فضای خالی میان درب ، از پشم سنگ ( نوعی عایق صوتی و حرارتی ) استفاده می کنند .
از طرفی برخی از تولیدکنندگان نیز به منظور افزایش مقاومت درب در برابر شکستگی و ضربه ، اقدام به پر کردن درب با شبکه بندی های چوبی می کنند .
درب HDF به دلیل چگالی بالای آن ، به عنوان درب ورودی ساختمان ، اتاق خواب ، سرویس بهداشتی و حمام استفاده می شود .
درب چوبی با روکش PVC
درب PVC نیز نوع دیگری از انواع درب های چوبی روکش دار می باشد که عمدتا برای درب داخلی ساختمان استفاده می شود و در واقع همان چوبی است و فقط از ورقه های PVC به عنوان روکش برای آن استفاده می گردد .
درب داخلی ساختمان را معمولا به صورت HDF تولید کرده و روکش PVC را بر روی آن قرار می دهند .
از ورقه های PVC به ضخامت 16 میلی متر به دلیل مقاومت و سختی بالای آن در ساخت کابینت زیر سینک آشپزخانه و کابینت سرویس بهداشتی استفاده می گردد .
No comment